Tuesday 23 February 2016

NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPPEK AZ ELŐNYÖS ÖLTÖZKÖDÉSHEZ - KÖRTE ALKAT

Sziasztok!
Nagyon sok alaktípussal, alkatotokhoz illő ruhadarabokkal kapcsolatos kérdés érkezett hozzánk az utóbbi napokban. Ennek hatására úgy döntöttünk, új rovatot indítunk a bien.hu felületén, és ha kíváncsiak vagytok, segítünk meghatározni, Ti mely típusba tartoztok, s hogyan tudtok testalakotoknak megfelően előnyösen öltözködni. Megmutatjuk, mire érdemes figyelnetek, mik állnak jól és mik azok, amiket érdemes elkerülni. Őszintén reméljük, szeretni fogjátok az új cikkeket, és találtok majd hasznos új infókat :)

Első cikkünkben a körte alkatú lányoknak szeretnénk segíteni azzal, hogy bemutatunk néhány szuper tippet és trükköt, amelyek segítségével megválaszthatják a testalkatukhoz leginkább passzoló ruhadarabokat. Ha Neked is keskeny vállad és derekad van, viszont combban és fenékben szélesebb vagy, akkor ez a cikk most neked szól. Mint általában, most is az a legfontosabb szabály, hogy javítsd a tested arányait. A cél az, hogy a tested alsó felét vizuálisan kisebbnek, a felsőt pedig teltebbnek mutasd. Lássuk részletesen, mire érdemes figyelni az egyes ruhadaraboknál, hogy a megjelenésünk harmonikus és előnyös legyen.

FELSŐK ÉS BLÚZOK


Ahhoz, hogy javítsd a tested arányait, a figyelmet a csípődről a felső testedre kell irányítani. A megfelelő felső kiválasztásánál bátran kísérletezhetsz, légy kreatív. Válassz újszerű stílusú, színes, vagy éppen mintás darabokat, amelyek magukra vonzzák a tekintetet. Viselj feltűnő nyakláncot, vagy válassz olyan felsőt, amelynek különlegesen szabott nyaka van. A felső kiválasztásánál érdemes szűkebb fazonokat keresni, mert azok megmutatják a keskeny derekadat, és ügyelj arra, hogy a felső maximum a csípőd felső vonaláig, de inkább derékig érjen, ezzel is hangsúlyozva nőies vonalaidat, miközben a csípőd nem kap túl sok figyelmet.

KABÁTOK ÉS DZSEKIK

Felejtsd el a csípőig érő fazonokat, inkább válassz derékig érő dzsekit, vagy térd felé érő ¾-es kabátot. Keress olyat, ami vállban, mellnél vagy a mandzsettán díszített, hogy a betétek magukra vonzzák a figyelmet.  Viselj színes sálat, amellyel különlegesebbé teheted az összeállításodat. 

SZOKNYÁK

A körte alkatú lányoknak elsősorban A vonalú szoknyákat ajánlunk. Mindenképp érdemes kerülni a szűk miniszoknyákat és a tapadós anyagokat, mert ezek mind erősíthetnek, ugyanígy a rakott szoknyák sem előnyösek. Ezek helyett inkább A vonalú szoknyát válassz, amely akkor a legideálisabb, ha térdig érő, és ne feledkezz meg arról sem, hogy a keskeny derekadat érdemes láttatni egy-egy szebb övvel. Ha nem szereted az öveket, választhatsz olyan szoknyát, amelynek a dereka szépen díszített, vagy éppen szűkre vasalt. Ezek apró részleteknek tűnnek, de hidd el, sokat jelentenek az összhatás szempontjából.

NADRÁGOK

Ha nadrághoz lenne kedved, elsősorban sötétebb színeket válassz. Lehet kék, fekete, szürke vagy barna árnyalat is, hidd el, ezek jól fognak állni. A világosabbakat azonban érdemesebb elkerülni, de ugyanez igaz azokra a farmerekre is, amelyek térd felett koptatottak, vagy éppen szaggatottak.
Lehet unalmasan hangzik, de a legjobb befektetés egy nem koptatott, egyszerű, sötét színű farmer, melyhez bármelyik különleges toppodat felveheted majd. 
A csípő fazon és egyenes szár lehet a legjobb választás számodra, kerüld a felhajtott, vagy ¾-es fazonokat, mert azok megmutatják vékony bokádat, ami miatt a combod vastagabbnak tűnhet. 

RUHÁK

A ruhák esetében a cél továbbra is az arányok javítása és a tekintet felfelé terelése. Érdemes a karodat, hátadat megmutatni, és a dekoltált ruhákat is neked találták ki. Olyan ruhát válassz, ami fent sokat mutat. Lehet pántnélküli, vagy nyakban megkötős, ezek mind-mind előnyösek és kifejezetten nőiesek. Ha spagetti pántos ruhát választasz, az optikailag szélesíti a válladat, ami a tested arányain is sokat javíthat. Válassz hosszú, vagy A vonalú ruhát, amely nem tapad. Ha szeretsz színesen öltözködni, ügyelj arra, hogy fent világosabb, alul sötétebb árnyalatok legyenek. A felső rész díszítettsége nagyobbíthatja a melleket, miközben továbbra is eltereli a figyelmet a csípőről. Egy-egy sál vagy a ruhához illő zakó is jó ötlet lehet, ha valamivel feldobnád a szettet.  

FÜRDŐRUHÁK

A fürdőruháknál sem szabad elfelejtkezned a színek jótékony hatásáról. Alulra sötétebb, felülre világosabb színeket érdemes választani. Ha az egyrészest kedveled, a vállpántok legyenek egymástól távol, vagy legyen a nyak V kivágású. Választhatsz nyakban megkötött fazont is, mert azok kiemelik a dekoltázsodat. Bikini esetében a színek szabálya mellett érdemes mintákkal, díszekkel a felsőre terelni a figyelmet.

2 comments:

  1. Where s the englis translate? I loove yours post but is so hard to understand if there is no english :((

    ReplyDelete
  2. Sziasztok!

    Remélem, a nyalóka alkatra is szántok majd egy posztot, vagyis nekem :) Kíváncsi vagyok, Ti mit ajánlanátok, és mit/hogyan tudnék még a javamra fordítani :)

    ReplyDelete

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...