Monday 9 November 2015

TRENDKALAUZ AZ ISTENEK BIRODALMÁBAN

Mai bejegyzésünk minden szempontból újszerű. Nagy izgalommal készítettük, és bevallom őszintén, kicsit tartunk is a fogadtatástól, hiszen ehhez hasonló hosszú, olvasmányos, kvázi edukációs poszt eddig még nem született. Viszont a napi outfitek és trend riportok mellett úgy érezzük, szívesen írnánk Nektek olyan mindannyiunkat körülvevő, a divatipart szervesen meghatározó aktualitásokról, melyeket mi, divatimádó vásárlók gyakran csak felszínesen ismerünk. Rengeteg olyan márka, termék, újdonság létezik a piacon, melyeket megcsodálunk a kirakatokban, kipróbálunk, viselünk vagy éppen használunk, ám mit sem tudunk a történetükről. 
Új cikkötletünk lényege, hogy megismertessük a jól ismert kedvencek olykor nem hétköznapi háttérsztoriját, bemutassunk különleges újdonságokat, természetesen mint mindig, most is némi személyes véleménnyel fűszerezve. Ma az istenek birodalmába kalauzolunk Benneteket, s két meghatározó 2015-ös trendújdonságról lesz szó. Mindenképpen írjátok majd meg, hogy tetszett az ötlet, minden észrevételt nagyon várunk és előre is köszönünk :) 


ENGELSRUFER - AZ ANGYALHÍVÓ

Az Engelsrufer, magyar fordításban Angyalhívó egy ékszerkülönlegesség, melyet két német ékszerbolt tulajdonos,  Sabine és Mario Martini álmodott meg. Amikor pár hete először hallottam a nem mindennapi kiegészítő-ötletről és történetéről, azonnal felkeltette az érdeklődésemet, annyira egyedi és kedves az egész elképzelés. Elmesélem, hátha nem ismeritek még, s kíváncsian várom, Nektek hogy tetszik az újdonság. 

HISZEL A VÉDELMEZŐ ANGYALOKBAN?
Az ékszer alapkoncepciója önmagában érdekes kérdést vet fel: "Te hiszel a védelmező angyalokban?" Az Engelsrufer egy tündérien elegáns kis műremek, mely alkotói szerint első ránézésre törékeny, akár egy angyal, mégis elég erős ahhoz, hogy minden szituációban segítségül hívjuk. Egy hosszú láncra fűzött gyönyörű, üreges kis medált képzeljetek el, melybe különböző színű gömböcskéket zárhatunk. Az egyes gömböknek eltérő jelentése van, így tehát azt a színt kell a szívünk fölött hordanunk, mely jelentését a leginkább magunkénak érezzük. A leggyakrabban választott színek és hozzájuk tartozó jelentések a következők: 

FEHÉR - elbűvölő feddhetetlenség, ártatlanság, tisztaság és halhatatlanság jelképe
FEKETE - uralja a fényt, az elegancia és titokzatosság jelképe
BARNA - a termelékenység szimbóluma, jóleső, kellemes érzést kelt
ZÖLD - remény, egészség, belső harmónia és becsületesség jelképe 
PIROS - szenvedély, tűz, erő és szerelem színe
TÜRKIZ - belső egyensúly, őszinteség, kommunikáció és önbizalom jelképe
KÉK - érzéseket, változásokat, felelősséget, koncentrációt szimbolizál
LILA - a függetlenség színe, erős véleménynyilvánítást és határozottságot jelképez
ARANY - a születés és jólét szimbóluma, a Napot és tiszta pompát jelképezi
SÁRGA - jó hangulat, vidámság, életerő és optimizmus megtestesítője
NARANCS - energiát, erőt és önbecsülést tükröz
PINK - karakteres, domináns és magabiztos jellemre utal
ROSÉ - gyengéd és szeretetteljes, reményt ad és megnyugtat a nehéz időkben 
SZÜRKE - bölcsesség, okos döntések és jó rálátás szimbóluma
MENTA - vitalitást, frissességet és eleganciát sugároz


Az ékszercsoda igazi érdekessége, hogy az egyes gömbökbe apró harangokat rejtettek, melyek lágy, visszafogott hangon csilingelnek. Minden szín másképpen szól, s ez a finom kis hang az, mely védelmező angyalainkat hívja. Az egyes gömbök színét és csengését aszerint érdemes tehát megválasztanunk, hogy mely területen szeretnénk védőangyalunk segítségét kérni, mit szeretnénk magunk vagy szeretteink életében erősíteni. A nyakláncok és medálok egyébként többféle méretben kaphatók, a legkisebbektől a legnagyobb, statementebb darabokig, így akár a gyerkőcök is viselhetik őket. A nyakláncokat díszítő Angyalhívó medálok mellett pedig karkötőre fűzhető charmok és fülbevalók formájában is hordhatjuk a csilingelő gömböcskéket.







PACO RABANNE OLYMPÉA - AZ ISTENI TALIZMÁN

A Paco Rabanne parfümök mindannyiunk számára ismertek, ám háttértörténetükkel rendszerint kevésbé vagyunk tisztában. Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én magam ritkán szoktam az egyes illatok után nyomozni, rendszerint megszagolgatok pár kiszemeltet, és azonnal döntök, vagy egyszerűen csak újrarendelem a jól megszokott favoritokat. Most, a cikk ötlete nyomán jutott először eszembe, hogy érdemes lenne kicsit kutakodni a kedvenceim után, s megnézni, miért, hogyan és kik álmodták meg az egyes illatokat, mi inspirálta az alkotókat, s mi is a kis üvegcsékbe rejtett folyadékok igazi üzenete. 

AZ ÚJ ILLAT TÖRTÉNETE
A Paco Rabanne Olympéa-ja elsőként a Douglas kirakatában ragadta meg a figyelmemet, elsősorban hatalmas, hófehér szárnyakkal díszített installációjának köszönhetően. A márka esetében (ahogyan azt már korábban is írtam) eddig főleg a férfi illatok iránt rajongtam (a 1Million igazi szerelem, de szerintem szuper az Invictus is), ám a különleges dizájnnak köszönhetően ezúttal ezt az újdonságot muszáj volt magamra fújnom. Nagyon meglepett az illatélmény, a kellemes vaníliás - virágos illat ugyanis egyfajta friss, picit sós érzettel párosult. Utána olvasgattam, s valóban, az illat megálmodásakor kifejezetten célként fogalmazták meg az ellentétekkel való játékot. Jegyeit tekintve tengervizes jegyek, só, jázmin, vanília, ámbra és szantál van megjelölve (jelentsen ez bármit), s képzeljétek, ha minden igaz, több, mint két évbe került kifejleszteni ezt az érzéki és egyedi sós- vaníliás kettősséget, amelyet a parfümmel reprezentálni kívánnak. Paco Rabanne többek között egy vietnámi származású parfümész, Loc Dong segítségét kérte az új illat megalkotásához. Dong elmondása szerint abban a vietnámi régióban, ahol született a sót tengervíz párologtatásából nyerik, így egyértelmű volt számára, hogy a kívánt frissességet a só segítségével fogja elérni. A nőies és virágos végeredmény érdekében pedig egy speciális, vízben termesztett jázminnal dolgoztak, mely talaj nélkül képes fejlődni. Ez tette lehetővé a föld illat eltüntetését. 

MEGJELENÉS ÉS DESIGN
A különleges, sós vaníliás illatélményt a cég a névválasztással és üvegcséjével is igyekszik isteni magasságokba, egészen az Olümposzig emelni. A parfüm üvegét - mely rengeteg apró szimbólumot ötvöz - egy római designer, Marc Ange készítette. Egy bronzos, fém koronába foglalt kör alakú üvegről van szó, mely tervezője értelmezésében visszaadja a szent talizmánok alakját és ezzel együtt isteni erejüket is. A korona vízszintes nézetben egy babérkoszorú látványát kelti, ha pedig függőlegesen nézzük, Niké görög istennő szárnyait idézi, aki a görög mitológiában a győzelmet megtestesítő istenség volt.



SZEMÉLYES BENYOMÁS
Borzasztóan nehéz véleményt formálni egy illatról, talán ez a divatipar egyik legszubjektívebben megítélhető területe. Amellett, hogy parfümválasztásunk egyedi ízlésünket tükrözi, az egyes illatok bőrünkre fújva is teljesen eltérően viselkednek. Én kifejezetten kedvelem az édesebb illatokat, számomra az Olympéa egy abszolút kellemes, lágy és fiatalos parfüm benyomását kelti. Nem tudom, hogy piacra dobása szándékosan ősz körülre esett-e, vagy csak véletlen egybeesés, de szerintem valamilyen megmagyarázhatatlan okból olyan meleg hangulatot áraszt, s tökéletesen illik a hidegebb időt idéző pulcsik, kötött sálak, gőzölgő teák, pislákoló gyertyák és forró csokik hangulatához. Ti próbáltátok már? Tetszett? Mi a véleményetek róla?  




No comments:

Post a Comment

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...