Wednesday 9 October 2013

DIVAT ÉS ASZTROLÓGIA - MÉRLEG



Nézzünk szét asztrológiai szemlélettel a divat és stílus világában! Mihez vonzódnak a Mérleg csillagjegy (09.23 – 10.23) szülöttei? Mit mond az asztrológus azokról, akiknek a horoszkópjában a Mérleg csillagjegy dominál?

A Mérleg szülöttjének mindenki másnál nagyobb szüksége van az emberekre, kapcsolatok nélkül el sem tudja képzelni a mindennapjait. Elsődleges célja egy bizalommal telt, szeretetteljes, komoly párkapcsolat, mely teljessé teszi életét. Szüksége van az érintésre, figyelemre, melyet, ha tartósan nélkülöznie kell, könnyen depresszióssá válik.

"...szüksége van az emberekre, kapcsolatok nélkül el sem tudja képzelni a mindennapjait."


A kapcsolatépítéshez gazdag eszköztárral rendelkezik. Könnyed hangvétellel oda tud fordulni szinte bárkihez, udvarias modorú, megnyerő és alapvetően alkalmazkodó természetű. Szűk és tágabb környezetében egyaránt a harmónia kialakítására törekszik. Ha teheti, elkerüli a konfliktusokat. Érzékenyen reagál arra, hogy a külvilág őt milyennek látja, ítéli meg. Fontos számára a formai harmónia, igyekszik mindenkiben jó benyomást kelteni, kívül-belül "szép" és tetszetős akar lenni, ezért sok időt fordít a mindennapokban a megjelenésre, ápoltságra, öltözködésre. Mondhatjuk azt is, hogy a divatot a „mérlegek” találták ki.

Általában jó alanya a mai fogyasztói társadalomnak, hiszen igyekszik a legújabb trendekkel lépést tartani, a megjelenésére mindig áldoz. Szereti a finom és minőségi dolgokat, ruhatárát gyakran és szívesen bővíti. Elkerüli a használt ruha üzleteket, a bóvlit. Biztosan követi a „Style and Blog”-ot is, vagy stílustanácsadással kapcsolatos műsorokat néz. De vigyázzon, mert feltűnési és tetszési vágya akár túlköltekezővé, „divatbolonddá, boltkórossá” is teheti.

"Szereti a finom és minőségi dolgokat, ruhatárát gyakran és szívesen bővíti."

A Mérleg asztrológiai jel a levegő jegyek családjába tartozik, ezért képviselője a légies, könnyed, világos színeket szívesen viseli. Előszeretettel hord fehéret, vonzódik a kék különböző árnyalataihoz. Kimondottan kedveli a szürkéskéket, de gyakorlatilag bármilyen színt felvesz (leginkább pasztell árnyalatban), mely összhangban, harmóniában van aktuális hangulatával, s az eseménnyel. A túl erős és domináló színeket, a kihívó modelleket elkerüli.

"...a légies, könnyed, világos színeket szívesen viseli."

Mivel rengeteg ruhája van, szinte egyetlen tükörajtós, óriási gardróbbal boldoggá lehet tenni! Reggelenként több időre van szüksége, míg elkészül, néha több ruhakombinációt is felpróbál, mielőtt döntene. Férfiként és nőként egyaránt ápolt, illatos, ruházata mellett figyel a cipőjére, keze, körme és frizurája rendezettségére. Társa véleménye a kinézetéről különösen fontos számára.

Jó stílusérzékkel kombinálja a különböző ruhadarabokat, színeket, és komoly hangsúlyt fektet a szükséges kiegészítők beszerzésére is. A ruhákban inkább az egyszínűek, esetleg a finoman csíkozottak tetszenek neki, anyagokban a puha, finom esésű, lágy szöveteket választja. Ügyel a finom átmenetekre, nagy kontrasztok nincsenek öltözetén.
Ha tehetősebb, szívesen vásárol szatén vagy selyem alapanyagból készült termékeket is. Az elegáns stílust kedveli, amit egy-egy kiegészítővel tesz egyedivé, különlegessé, tetszetőssé. Fejlett szépérzékkel, jó stílussal, remek ízléssel ösztönösen tudja mi áll jól neki (és másoknak).

"Az elegáns stílust kedveli, amit egy-egy kiegészítővel tesz egyedivé, különlegessé, tetszetőssé."


A Mérleg csillagjegy szülötte általában fiatalos, harmonikus alkatú. Férfiként sármos, megnyerő, nőként kedves, bájos. Összhatásban esztétikus megjelenésű, könnyű, kecses mozgású. Barátságos, okos, de nem kihívó, tekintetét vonzónak találjuk.

A mérleg nő klasszikus szépség, szívesen részt vesz olyan eseményen, ahol legalább egyszer magára ölthet olyan nagyestélyit, amilyet Sissy királynő is viselt karcsúra fűzött derékkal. Természetesen a hozzá illő ékszerekkel, csipke kesztyűvel és napernyővel, mely finom, érzékeny bőrét óvja. Nem lenne idegen számára egy elegáns kalap sem, amit madártoll díszít, és további természetes „kiegészítőként” egy igazi gentleman, mondjuk frakkban.

"Nem lenne idegen számára egy elegáns kalap sem..."


Térjünk vissza a mába.
A mérleg nő ma is nőies ruhadarabokat hord elegáns tartással. A mindennapokban inkább szoknyát blúzzal, puha boleróval vagy kardigánnal. Tökéletes külsővel jelenik meg mindenütt, mégis minden tükörben ellenőrzi magát. Barátnői is szívesen utánozzák, kérnek tanácsot tőle.

Ápoltságához tartozik a mindennapos smink, a divatékszerek viselése. Kedveli a fehér korallból, a rózsakvarcból vagy jádéból készült egyedi darabokat is. A kiegészítők is mindig összhangban vannak rajta. Farmert, sportos ruhadarabot ritkán hord, ha szükséges, akkor olyat választ, amelyik kimondottan nőies szabású, mintájú. Megjelenéséhez tartozik a ruhájához illő magas sarkú cipő, a napszemüveg, melyet gyakran rakoncátlan hajfürtjeinek a rögzítésére használ (fejére feltolva). Jellemzően kedveli a kisebb táskákat, melyekből különböző méretű és színű gyűjteménnyel rendelkezik - csakúgy, mint a csábításhoz elengedhetetlen fehérneműkből!

 "Megjelenéséhez tartozik a ruhájához illő magas sarkú cipő..."

Imádja, ha társasági rendezvényen jelenhet meg, szereti begyűjteni az elismerő tekinteteket. Ha megteheti, egyedi tervezésű lengő ruhakölteményt választ feltűnő fülbevalóval, elegáns kendővel, boleróval, vagy akár tollboával kiegészítve.

A mérleg férfi is ügyel a megjelenésére. Megnyerő, sármos és mindig ápolt. Mint társasági ember, ruhatárában több alkalmi, elegáns ruhát tartogat. A mindennapokban szereti a kényelmes darabokat, a kord vagy selyem nadrágot puha inggel, pulcsival, melyet leginkább belebújós cipővel és hanyag eleganciával visel. Nyáron fehér vászonöltönyben dobogtathatja meg a női szíveket. A napszemüveg szinte elengedhetetlen kelléke az elegáns óra mellett a hétköznapi viseletének is. Alkalmi rendezvényeken, ha megteheti, kényelmes selyemöltöny-csokornyakkendő kombinációban hódít, melyről leolvasható, hogy „elegáns körbe tartozom”.

A mérleg csillagjegy vonzó, női képviselői közé tartozik többek között Görög Zita, Erős Antónia, Szekeres Adrienn, Romy Schneider, Catherine Denevue, Brigitte Bardot, Chaterina Zeta-Jones, Kate Winslet, de gazdagon válogathatunk a megnyerő mosolyú férfiak közül is, mint pl. Kepes András, Michael Douglas, Matt Damon, Christopher Reeve, Sting.


Oláhné Mednyánszki Krisztina

okleveles asztrológus
for

 Style and Blog




1 comment:

  1. The images are gorgeous

    http://encalcetines.blogspot.com.es/2013/10/perfecto-negra.blog.html

    ReplyDelete

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...