Thursday 29 August 2013

DIVAT ÉS ASZTROLÓGIA - SZŰZ

Nézzünk szét asztrológiai szemlélettel a divat és stílus világában! Mihez vonzódnak a Szűz csillagjegy (08.23 - 09.23) szülöttei? 

A Szűz csillagjegy szülötte gyakorlatias, alkalmazkodó és szolgálatkész személy, aki szeretne a környezete számára hasznos lenni. Önmagát gyakran háttérbe szorítva stabil állásra, biztonságos anyagi háttérre és nyugodt kapcsolatrendszerre vágyik. Az általában jellemző önbizalomhiányát tökéletességre törekvéssel és intellektuális fölénnyel igyekszik palástolni. Jól eligazodik a hétköznapi világban, naprakész és tájékozott, jó kritikai érzékkel rendelkezve szívesen segít másoknak. Önmagának is magasra állítja a mércét, megfelelésvágya az öltözködését is áthatja, érzékenyen reagál mások jelzéseire. 

Mindig az alkalomhoz és a helyzetnek megfelelően öltözködik, kerüli a feltűnést. Inkább a hagyományosabb stílusirányzatokat követi, szerény, visszafogott, kevésbé követi az aktuális divattrendeket. Az Szűz asztrológiai jel a föld jegyek családjába tartozik, ezért képviselője a természet-színeket, a zöld, barna és szürke árnyalatait egymással, vagy fehérrel kombinálva szívesen viseli. Jó érzékkel társítja ezek egymást átfedő árnyalatait is, pl. világos barna, vörös barna, homokszín és beige. 



"... a zöld, barna és szürke árnyalatait egymással, vagy fehérrel kombinálva szívesen viseli. Jó érzékkel társítja ezek egymást átfedő árnyalatait is, pl. világos barna, vörös barna, homokszín és beige. "


Kedveli a csíkos, halszálkás vagy pepita, valamint az apró mintás, kockás vagy pöttyös motívumokat is, melyek soha sem lehetnek harsányak. Életét áthatja a tisztaságra való törekvés, ezért ruházata mindig tiszta, vasalt, makulátlan, rendezett. Inkább a praktikum és célszerűség hajtja, vásárlásaiban fontos a megfelelő ár-érték arány, a tartósság. 
A természetes anyagokból (gyapjú, pamut) készült ruhákhoz vonzódik.A szűz-típusú nő minden helyzetben igyekszik az „ápolt, rendes, tisztességes nő” benyomását kelteni. Bármit visel, figyel az összhatásra, a tökéletes megjelenést minden részletében pontosan megtervezi. 


"Kedveli a csíkos, halszálkás vagy pepita, valamint ...


az apró mintás, kockás vagy pöttyös motívumokat is, melyek soha sem lehetnek harsányak."

Számára fontosak az apró részletek, emiatt a reggeli készülődése elnyúlhat. Finoman illatosítja magát, hajtincseit pontosan eligazítja, és ha fontosnak tartja, akkor visszafogott, „láthatatlan” sminket készít. Az egyszerű szabású, csinos, az aktuális tevékenységhez, helyzethez leginkább megfelelő ruhát veszi fel. A túl lezser szabású, bő és áttetsző holmikat, a hivalkodó, közönséges vagy csábító megjelenést kerüli.
Irodai munkához az egyszerű sima, térdig érő, vagy rakott szoknyát választja a megfelelő blúzzal, de nem ritka, hogy kosztümöt, nadrágkosztümöt visel. 


"Irodai munkához az egyszerű sima, térdig érő, vagy rakott szoknyát választja a megfelelő blúzzal ... "

Mindig ügyel cipője tisztaságára, mely elegáns, inkább középmagas, kényelmes és lehetőleg bőrből készült. Egyszerű szabású cipőit néha feldobja egy-egy cipőklipsszel. Gyakran fiatal korától szemüveget hord, mellyel, ha megbarátkozik, rájön, hogy az egyben „öltözteti” is, ezért több darabot is tarthat belőle. Kevés és nem feltűnő ékszert hord. Kedvelheti a kis gyöngysorokat (pl. tekla), esetleg a borostyánból, topázból, füstkvarcból, zöld achátból, vagy jáspisból készült nem feltűnő darabokat.Alkalmi megjelenés esetén is visszafogottan elegáns. Figyel az apró részletek, a kiegészítők összhangjára, egymáshoz illő cipőt, övet, táskát, ékszert választ, a jellemzően kis fekete, szolid szabású ruhájához. Ha teheti, kerüli a „komolyabb” estélyi ruhákat. A hétköznapokban is ápolt és tiszta, kedveli a praktikus ingruhákat, ha szükséges kötényt, kertészkedéshez, takarításhoz megfelelően kényelmes nadrág-póló összeállítást vesz fel. Hűvösebb időben kedveli a garbót.

"Hűvösebb időben kedveli a garbót."


A szűz típusú férfi is törekszik a kifogástalan, alkalomhoz illő öltözködésre. Komoly, érdeklődő, intellektuális, néha „kisokos” megjelenését egy jól megválasztott szemüveg tovább fokozza. Közel áll hozzá a „konzervatív angol stílus”, mely előkelően visszafogott, praktikus, mint pl. a tweed. Szívesen hord gyapjú zakót, könnyen kezelhető gyűrődésmentes nadrággal, egyszínű inggel és egyszerű, díszítés nélküli vagy apró mintás nyakkendővel, aminek a precíz megkötésére fokozott figyelmet fordít.
A hétköznapokban, előnyben részesíti a kordbársony vagy strech anyagból készült nadrág – ing összeállítást, hidegebb időben garbót visel, kötött pulcsival, kardigánnal, amit lehet, hogy a „mama” készített. Kedvelt ruhadarabja általában a széldzseki. Szerelőként dolgozva nem okoz számára problémát a megfelelő munkaruha viselete.

Mindkét nemre jellemző általában a dolgok megbecsülése. Az átláthatóságra, tisztaságra törekvése és rendszeretete miatt a szekrényekben, fiókokban, gardróbban mindennek megvan a maga helye. Általában a kopott, kinyúlt, elhasznált holmikat nem használja, a cipőket kisámfázva tisztán tárolja. A lábbelikre különösen kényes, ha teheti, bőrből készült, lábkímélő darabokat, nyáron szandált hord. 
Vásárlásaiban is visszafogott, meggondolt, erős önuralommal rendelkezik. Célorientáltan a jól kombinálható egyszerűbb ruhadarabokat keresi. Nem költekezik feleslegesen, ezért örömmel veszi az alkalmi vételek lehetőségét. Általános tájékozottsága révén hajlamos kivárni egy-egy akciót, vagy szezon végi kiárusításban vásárolni a következő évre.


"Az átláthatóságra, tisztaságra törekvése és rendszeretete miatt a szekrényekben, fiókokban, gardróbban mindennek megvan a maga helye. "


Az szűz csillagjegy finom eleganciájának női képviselője Pogány Judit, Görbe Nóra, Xantus Barbara, és Romy Schneider. Férfiként Kásás László, Szájer József, Hugh Grant, Keanu Reeves, Richard Gere öltözködési szokásait vehetjük szemügyre.



Oláhné Mednyánszki Krisztina
okleveles asztrológus
for

Style and Blog

No comments:

Post a Comment

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...