Monday 3 June 2013

DIVAT ÉS ASZTROLÓGIA - IKREK

ikrek.jpg





"Nézzünk szét asztrológiai szemlélettel a divat és stílus világában! Mihez vonzódnak az Ikrek jegy (05.21 - 06.21) szülöttei? 


Az Ikrek csillagjegy szülötte az állatöv legkíváncsibb képviselője! Fokozott tudásszomjával nyitott mindenre, szeretné a lehető legtöbb dolgot megismerni a világból anélkül, hogy lekötné, vagy korlátozná magát. Naprakész és tájékozott akar lenni, ezért újság és magazinkedvelő, nyomon követi a hírportálokat, és szívesen szörfözget az interneten. A blogok világát is neki találták ki! Lételemét képezik az emberi kapcsolatok, hiszen informálódni és informálni is csak másokon keresztül lehetséges.
Sokféle csatornán tart kapcsolatot igencsak bő ismerősi körével, nem ritka, hogy több telefonnal is rendelkezik. Nagyon nehezen viseli az egyedüllétet, a csendet, utál unatkozni! Lételeme a nyüzsgés, a mozgás és a tájékozottság. Ezt az igényét leginkább a városi életforma elégíti ki, ahol nagy hangsúlyt kap az öltözködés, a stílus és divat is, amiben szintén naprakész akar lenni.
 Az Ikrek jegy szülötte szeret vásárolni, igyekszik követni a divatirányzatok változásait. Szívesen olvasgatja a női vagy divatlapokat, visszatérő látogatója lehet a „style and blog”-nak is! Néha öltözködésében le is utánozza a számára tetsző személyeket. A plázák és bevásárlóközpontok fontos pontot képviselnek az életében, pontosan tudja hol és mit lehet vásárolni. Érdemes Tőle akár tanácsokat is kérni.

Az Ikrek asztrológiai jel a levegő jegyek családjába tartozik, ezért képviselője a légies, könnyed, világos színeket szívesen viseli. Általában jól áll neki a kék minden árnyalata, a sárga, a homokszín, a szürke világosabb árnyalatai, időnként azonban szokatlan szín és stíluskombinációval is előállhat. Gyakran láthatjuk csíkosban, de az apró mintás, kockás vagy pöttyös motívumokat is kedveli. Kevésbé ragaszkodik a minőségi termékhez, ruhadarabokhoz, hiszen a következő szezonban a gyorsan változó divat miatt úgysem használja azokat sokáig. Változékony energiát hordoz magában, ezért hangulatának megfelelően öltözködik, akár ellentmondó stílusokat is váltogat, visel. A vasalást nem igénylő könnyű, nem gyűrődő ruhadarabokat kedveli, hiszen úgysincs ideje a házimunkára.
 1..jpg
"...a homokszín, a szürke világosabb árnyalatai..."
2._1.jpg
"Gyakran láthatjuk csíkosban..."
3..jpg
"...de az apró mintás, kockás vagy pöttyös motívumokat is kedveli."
Az ikrek-típusú nő szeret divatos ruhákra költeni, követi a divatlapok, blogok stílustanácsait, akár nagy összeget is kifizet néha egy-egy trendi ruháért, amit lehet, hogy azután csak egyszer vesz fel. Hajlamos csak úgy, spontán betérni egy-egy útjába eső üzletbe, de élvezettel vadászik, keresgél a turkálók kínálatában is. Gyakran hallhatjuk Tőle: „legfeljebb kicserélem!” Jó érzékkel társítja a különböző stílusokat össze egy egyedi megjelenéssé. Azonban ne feledje: a kevesebb néha több és mutatósabb!
 A klasszikus női ruha (pl. egy kis fekete koktélruha színes kiegészítővel) jól kiemeli általában karcsú, nyúlánk, fiatalos alakját, de szívesen bújik akár sportosabb öltözékbe is. Szívesen hord a hétköznapokban kényelmes nadrág-póló összeállítást is, női kockás vagy csíkos ingeket, ingruhákat.
 4._1.jpg"Szívesen hord a hétköznapokban...női kockás vagy csíkos ingeket, ingruhákat."
Jellemzően sok cipője, kiegészítője van, imádja a napszemüvegeket, karpereceket, fülbevalókat. Szereti és igényli is, hogy legyen miből válogatnia, ha készülődik valahová. Csillogó, érdeklődő tekintetét gyakran emeli ki szemfestékkel, és különösen fontos lehet számára, hogy ajkait megerősítse szájfénnyel, rúzzsal.
tumblr_mau9wkFuUA1rpphs4o1_500_large.jpg
 Az Ikrek jegyének jellegzetessége, a változatosság és a fiatalos lendület az öltözködésében is nyomot hagy. Nehezen viseli az évek múlását, gyakran idősebb korban is a fiatalabb korosztályra jellemző ruhákat hordja. Ha szerényebb jövedelemmel rendelkezik, akkor is költ az öltözködésére. Sajnos hajlamos lehet az aktuális vágyait az átgondoltság elé helyezni, „és tovább nyújtózkodni a takarójánál”. Időnként ruhafelvásárló, halmozó, észre sem veszi, hogy ugyanazt a darabot kétszer is megvette.
 Az ikrek férfi a túl komoly, konzervatív ruhákat nem szereti. Ha öltönyt vesz fel, ami egyébként sportos alakján jól áll, akkor a gyűrődésmentes anyagokból készülteket kedveli. Gyakran látjuk farmer, póló, zakó laza kombinációjában. A sportzakókat akár csíkos, akár kockás kivitelben is hordja, ha teheti, a nyakkendőt elkerüli. A nagyon szűkre szabott, mozgékonyságát akadályozó ruhadarabokat nem kedveli. Kalapban is stílusosan tud megjelenni, legyen az hétköznapi, vagy üzleti találkozó.
 Mindkét nem lételeme a kommunikáció, ezért az ehhez szükséges mobiltelefont, egyéb eszközöket is magával hordja, azt hangulatának, esetleg a divatnak megfelelően díszíti. Telefontartók, telefondíszek, „ékszerek” sokaságát váltogathatja aktuális öltözékének megfelelően. Mivel szeret tanulni és általában intellektuális vagy kereskedelmi területen dolgozik, gyakran látunk nála aktatáskát, laptop táskát, amiben a papírok, füzetek, iratok, újságok kényelmesen elférnek.
 5..jpg"Telefontartók, telefondíszek, „ékszerek” sokaságát váltogathatja aktuális öltözékének megfelelően."
Az ikrek jegy tipikus képviselője gyakran szemüveges, amit stílusos kiegészítőként viselhet, bár néhányan a szemüveget hiúságból kontaktlencsére váltják. Míg más „Ikrek” sokszínű szemüveg- és napszemüveg kollekcióval rendelkeznek.
 6..jpg
Az ikrek csillagjegy változékonyságának, sokoldalúságának női képviselője Angelina Jolie és Nicole Kidman, Marilyn Monroe, Natalie Portman, Courteney Cox és a sportosabb megjelenésű Steffi Graf. Férfiként Presser Gábor, Héder Barna, Johnny Depp, Morgan Freeman öltözködési szokásait vehetjük szemügyre.

Oláhné Mednyánszki Krisztinaokleveles asztrológus
for
Style and Blog

2 comments:

  1. Először azt hittem, csak a véletlen műve, hogy valóban minden felsorolás illik rám, aztán rájöttem, hogy az asztrológia tényleg működik :)

    ReplyDelete
  2. Több helyen is szó esik a jegyek és a divat összefüggéseiről, de egyedül ez az a válogatás, amit teljesen a magaménak érzek. Gyakorlatilag bármelyik összeállítást szívesen viselném. Csíkos és kockás minden mennyiségben, utálok vasalni és imádom a napszemüvegeket. (Meg a szíjakat és öveket, bár az itt nem szerepel.)

    ReplyDelete

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...