Monday 4 February 2013

DIVAT ÉS ASZTROLÓGIA - VÍZÖNTŐ



Sziasztok!

Megérkezett új horoszkópsorozatunk következő része, melyben arra a kérdésre keressük a választ, hogy  hogyan öltözködnek a vízöntő jegy szülöttei. Vendégcikkünk ezúttal a vízöntők alapvonásait és jellemzőit mutatja be. 
Őszintén szólva én magam (Mesi) nagyon vártam ezt az elemzést, hiszen én is a jegy szülötte vagyok. Nagyon érdekes volt végigolvasni a következő sorokat, az elsőtől az utolsóig úgy éreztem, rólam szól az egész cikk. Ti, kedves vízöntő Olvasók, mit gondoltok? Mennyire illenek Rátok a lentiek?  



Nézzünk szét asztrológiai szemlélettel a divat és stílus világában! Mihez vonzódnak a Vízöntő jegy (01.20 – 02.19) szülöttei?


A vízöntő csillagjegyű személyek számára elsődleges az egyediség, a függetlenség és szabadság megtartása, a saját elvek követése. Ezért minden életterületen ennek megteremtésére törekszenek. Folyamatos megújító igényükkel, reformer alkatukkal szűk és tágabb környezetük modernizálására, megváltoztatására vágynak. Véleményem szerint a stílusteremtő divattervezők is hordozzák a vízöntő jelleget.

Vonzza őket minden új, szokatlan és egyedi. Szükségük van a legújabb technikai berendezésekre, elektronikus „kütyükre”, melyek segítségével széles ismeretségi körükkel könnyedén tartják a kapcsolatot. Kisebb-nagyobb csoportok, társasági élet nélkül el sem tudják képzelni az életüket. A blog, mint közösségi tér, lehetőséget ad számukra az önmegmutatásra, divat esetén a stílusok sokszínűségének bemutatására.

A Vízöntők öltözködésében is megjelenik reform igényük, egyediségre való törekvésük. Az egyen- és munkaruhákat utálják. Kiemelkedési vágyuk a tömegből az öltözködésükben is jelen van. Szakítanak a konzervatív és hagyományos irányzatokkal, időnként szeretik öltözködésükkel is meglepni, esetleg provokálni környezetüket. Aktuális ruházatuk összeállításánál engednek kísérletező kedvüknek. Néha egy impulzus hatására kidobálják ruhatáruk nagy részét, hogy megújító igényüket ilyen módon is kielégítsék. Az üzletekben eredeti, egyedi darabokra vadásznak. Gyakori, hogy amit megvásárolnak, azt átalakítják egy kicsit, vagy szokatlan kiegészítővel változtatják meg jellegét.

A vízöntő jelét a levegő elemi minősége hatja át, mely változékonyságával könnyedséget, sokszínűséget ad számukra. Előnyben részesítik a vibráló színösszeállításokat, erős kontrasztokat, időnként a fémes, metálos hatású cipőket, táskákat, kiegészítőket. Kedvelik az acélkéket, a zöld különböző árnyalatait, a mentát, a türkizkéket, és a lila szín, összes árnyalatával is népszerű köreikben. 


"Előnyben részesítik a vibráló színösszeállításokat, erős kontrasztokat...

...időnként a fémes, metálos hatású cipőket, táskákat, kiegészítőket.""Az átlátszó plasztikból készült táskák is tetszhetnek neki."

A vízöntők időnként teljes átalakuláson mennek keresztül, megváltoztatják hajszínüket, frizurájuk fazonját, öltözködési stílusukat. Ha szükségesnek tartják, belevágnak plasztikai műtétbe is. Fiatalon sokféle stílust kipróbálnak, míg megtalálják a csak rájuk jellemző egyedi jelleget, amiben jól érzik magukat. Egyediségüket szeretik kihangsúlyozni különféle testékszerekkel, testfestéssel, tetoválásokkal is. Idős korban is engednek a saját impulzusoknak, ha kedvük tartja, fiatalos ruhákban járnak.


"A vízöntők időnként teljes átalakuláson mennek keresztül, megváltoztatják hajszínüket, frizurájuk fazonját, öltözködési stílusukat."

Munkahelyi megjelenésükre is az egyedi stílus a jellemző. Ha előírják számukra az irodai konzervatívabb viseletet, akkor biztos, hogy egy egyedi, élénk színű harisnyával, kitűzővel, ékszerrel, férfiak esetében nyakkendővel megbolondítják. Vízöntős „találmány” a zakó alatti színes póló viselete is.

Általánosságban elmondható, hogy öltözködésükben az egyediség mellett fontos számukra a kényelmesség, hogy mozgékony természetükben ne akadályozza őket. Szívesen viselnek feliratos pólókat is a hétköznapokon, melyen megjelenhet egy-egy provokatív, humoros szöveg, de hirdeti az egyedi elveket, esetleg egy közösséghez való tartozást is.


"Szívesen viselnek feliratos pólókat is a hétköznapokon, melyen megjelenhet egy-egy provokatív, humoros szöveg, de hirdeti az egyedi elveket, esetleg egy közösséghez való tartozást is."

A vízöntő nők a kiegészítők sokszínű tárházát tarthatják otthon. Ékszereket készíthetnek maguknak, hiszen a készen kaphatókból számukra valami mindig hiányzik, vagy másképp lenne jó. De vonzódhatnak az üvegből készült (lsd. muránói egyedi ékszerek) vagy az akvamarin, türkiz, rodonit kristályokból készült darabokhoz is. Egy- egy fényes vagy feltűnő ékszer általában van rajtuk.

Táskából a környezetbarát bevásárlószatyortól a saját kézzel készített egyedi darabok mellett a szokatlan formájú, esetleg nagy virágmintás darabokig sokfélét megtalálunk nála. Az átlátszó plasztikból készült darabok is tetszhetnek neki.

Cipőknél előnyben részesítik az extra magas, a ruhához képest eltérő színű darabokat, amiket pl. cserélhető cipőgombokkal igazítanak az alkalomhoz.
Gyakori, hogy eltérő stílusú ruhákat társítanak össze. Pl. a csipkés romantikus stílusú ruhához szőrmemellényt, esetleg gumicsizmát vesznek fel. Nem hiányoznak a ruhatárukból a stólák, kendők, kalapok, különleges fejfedők sem.


"Gyakori, hogy eltérő stílusú ruhákat társítanak össze. Pl. a csipkés romantikus stílusú ruhához szőrmemellényt, esetleg gumicsizmát vesznek fel."


Vízöntő férfiak viselhetnek fülbevalót, esetleg fültágító karikákat, feltűnő vagy kevésbé látható tetkók mellett akár raszta hajat is. A különleges, egyedi készítésű fejfedők, kalapok és cipők mellett a díszes övcsatokhoz és provokatív, esetleg geomertiai alakzatokat ábrázoló nyakkendőkhöz vonzódhatnak. Elegáns helyszínen viselhetnek feltűnő színű ingeket, megjelenésüket egyedivé teheti egy különleges óra vagy zsebóra, feltűnő mandzsettagomb is. Gyakran hordanak napszemüveget, ott is, ahol igazán nincs rá szükség.

A vízöntőknek a ruhavásárlási szokásuknál is megjelenik impulzivitásuk. Néha hetekig nem vesznek egyet sem, míg máskor begyűjtenek egy fél szekrényre való új darabot. Ha anyagi helyzetük megengedi, olyan üzletekben vásárolnak, amelyek egyedi ruhákat kínálnak. De feltúrhatják a szülő, nagyszülő szekrényét egy-egy régi „retro”, ám számukra tetszetős darabjáért.

Nyitottak a világra, a kultúrák sokszínűségére. Tipikus vízöntő vonásokat hordozott magán a hippi stílus, sokszínű, virágos, provokatív öltözködésével, tarka kendőivel, ami a mai vízöntők számára is vonzó lehet.

A vízöntő jegy extravaganciájának női képviselője Rihanna, Alicia Keys, Oprah, Janis Joplin, Jennifer Aniston, Shakira, Geena Davis, Paris Hilton és Christina Ricci 
Férfiként Christian Bale, Asthon Kutcher, Robbie Williams, John Travolta és Jude Law öltözködési stílusát vehetjük szemügyre.

Oláhné Mednyánszki Krisztina
okleveles asztrológus

for

Style and Blog


2 comments:

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...