Tuesday 26 March 2013

DIVAT ÉS ASZTROLÓGIA - KOS

kos.jpg


"Nézzünk szét asztrológiai szemlélettel a divat és stílus világában! Mihez vonzódnak a Kos jegy (03.21 – 04.20) szülöttei?

Asztrológiailag a Kos csillagkép a kezdet jele, így ez a legaktívabb jegy! Akinek a horoszkópjában a Kos jelleg dominál, magában hordozza a mindenfajta kezdethez szükséges dinamizmust, nyitottságot és vágyakozást az új dolgokra. Keresi a kihívásokat, feszül benne a tetterő, a bizonyítási és kalandvágy. Általában vezető, kezdeményező, irányító személy, aki mindenhol elsőségre, egyediségre törekszik.  A rutint nehezen tűri, hamar beleun az ismétlődő, ismerős helyzetekbe.
Alapvető igénye a mozgékonyság és a változatosság, aminek öltözködését is alárendeli. Kevéssé nyitott mások tanácsára, független lelkialkatúként nem foglalkozik azzal, hogy megfeleljen a „trendeknek”. Kizárólag olyan ruhákat hord, ami neki tetszik, s amiben biztosított a kényelmes mozgása. Ritkán keres fel stylistot, néha magától is merész divat - kiegészítőket választ. A Kos csillagjegy képviselője általában jó testfelépítésű, rugalmas, sportos, mozgalmas életvitelt folytat. Ezért kiemelten fontos számára, hogy mindenkori ruházata a mozgásban ne akadályozza.
 A Kos jelét a tűz elemi minősége hatja át, ezért színválasztásában előnyben részesíti a tűz sokszínű árnyalatát, és általában a domináns színeket. Jól áll neki a sárga, a narancs és a vörös minden árnyalata. Ezeket esetenként fehérrel vagy feketével kombinálja, hogy még jobban kiemelődjön az általa aktuálisan kiválasztott szín. Erős öntudatát összeegyeztethetetlennek tartja  a halvány és pasztell színekkel, a virágos és fodros ruhákkal.
kos3.jpg
"Jól áll neki a sárga, a narancs és a vörös minden árnyalata. Ezeket esetenként fehérrel vagy feketével kombinálja, hogy még jobban kiemelődjön az általa aktuálisan kiválasztott szín."



Általánosságban elmondható róla, hogy stílusában is megjelenik impulzivitása. Aktuális hangulata alapján öltözködik, nagyon ritka, ha előre eltervezi, hogy mit vesz fel másnap. Ruhavásárlása is ilyen. Előfordul az is, hogy aktuálisan megtetszik neki valami, ami azután használat nélkül pihen a szekrényben. A sportáruházakat szívesebben látogatja, mint az alkalmi ruhákat kínáló üzleteket. Ha éppen csábító hangulatban van, szívesen vásárol magának (és párjának) dögös fehérneműt, akár párduc mintával.
kos2.jpg
"Ha éppen csábító hangulatban van, szívesen vásárol magának (és párjának) dögös fehérneműt, akár párduc mintával."



Nőként „amazon lelkületű”, kevésbé foglalkozik a külvilág elvárásaival. Kicsit „fiús” stílusú, vagány nő, aki sokáig megőrzi fiatalságát. Ennek megfelelően előnyben részesíti a nadrágokat, a helyzetnek megfelelő hosszúságban. De jól áll neki a military-stílus is. „Rosszul van” a nagyon nőies, fodros, romantikus ruháktól, már kislányként sem hajlandó felvenni! Az egyszerűen felvehető és gyorsan cserélhető ruhatár híve.
kos1.jpg
"...előnyben részesíti a nadrágokat, a helyzetnek megfelelő hosszúságban..."
kos_1.jpg
...De jól áll neki a military-stílus is."

Üzletasszonyként gyakori, hogy nadrágkosztümben jelenik meg, s hogy hatásosabb legyen a belépője, akár nyakkendőt is köthet. A kényelmes nadrágok mellett a jól kombinálható színes ingek sokaságát találjuk a gardróbjában mellényekkel, kabátkákkal kiegészítve.
Munkahelyen általában a kényelmes nadrág mellett a könnyű, praktikus, egyszínű felsőket hordja, ha a munkavégzés megkívánja, egyenruhába bújik. Otthon kimondottan sportos ruhákban éli tevékeny napjait.
A mindennapokban leginkább farmert visel, kényelmes felsőkkel, vagy nőiesebbre véve a „figurát” legginget, hosszított, kellemesen testhezálló felsőkkel. Szereti kiemelni testének karcsú vonalát, melyhez jó kiegészítők a különféle övek.
kos4.jpg
"A mindennapokban leginkább farmert visel, kényelmes felsőkkel, vagy nőiesebbre véve a „figurát” legginget, hosszított, kellemesen testhezálló felsőkkel."

A természetesség híve, emiatt ritkán sminkeli magát. Körmeit ellenben akár vörös „karmokká” is növesztheti. Ha teheti, kerüli a nagyon magas sarkú cipőket, hiszen általában ruganyos, gyors mozgású. Friss, dinamikus lelkialkatához a citrusos illatú parfümök állnak közel.
INSPIRÁCIÓ7.jpg
"Ha teheti, kerüli a nagyon magas sarkú cipőket, hiszen általában ruganyos, gyors mozgású."


Ékszert keveset visel, ha mégis, akkor azokat az egyedi darabokat kedveli, melyek leginkább a piros-vörös árnyalataiban készültek. Esetleg csúcsban végződnek, lándzsát formálnak. Ha tehetősebb, nem veti meg a rubintból készült különlegességeket sem.
Nőként csábító és szexi, ha a helyzet, és leginkább Ő úgy kívánja. Alkalmi rendezvényeken fontos számára a megjelenés, az egyediség, a csodálat kivívása, a figyelemfelhívás. Szívesen rivalizál nőtársaival. Testhez simuló hosszú ruhában magára vonja az elismerő tekinteteket. Akár merész vonalvezetésű, vagány, elől vagy hátul mélyen dekoltált ruhákat is felvesz magára, természetesen hozzá illő tűsarkúval.

De ejtsünk pár szót a kos csillagjegyű férfiakról is! Ők is kimondottan a kényelmes, sportos ruhatár hívei.  Sportzakók, pólók, pólóingek sorakozhatnak szekrényükben. Nyáron szívesen hordanak izompólót is, mely kiemeli férfias alkatukat. De remekül néznek ki elegáns, alkalmi öltözékben is, melyet nagyon sharmosan viselnek. Vonzódnak a katonai, fegyveres munkákhoz, és általában nagyon jól áll neki az egyenruha.
Mindkét nem képviselője képes stílusosan hordani kalapot! Legyen nyár vagy tél, az aktuális időjárási helyzetnek és hangulatának megfelelő fejfedőt választ magának.
kos5.jpg
"Mindkét nem képviselője képes stílusosan hordani kalapot!"

A kos csillagjegy dinamikus arcának női képviselője pl. Zimány Linda, Viktoria Beckham, Mariah Carey, Keira Knightley és Emma Watson. Férfiként Jean-Paul Belmondo, Alec Baldwin, Russel Crowe és Bochkor Gábor öltözködési szokásait vehetjük szemügyre."

Oláhné Mednyánszki Krisztinaokleveles asztrológus
for
Style and Blog

4 comments:

  1. "A természetesség híve, emiatt ritkán sminkeli magát. Körmeit ellenben akár vörös „karmokká” is növesztheti."..."Ékszert keveset visel, ha mégis, akkor azokat az egyedi darabokat kedveli, melyek leginkább a piros-vörös árnyalataiban készültek." - ezek nagyon illenek rám. A piros, vörös, bordó jöhet minden mennyiségben

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Nagyon örülünk, hogy igaznak érezted a leírtakat! puszillak

      Delete
  2. A Capricorn a Bak megfelelője az asztrológiában!A címben el kell egy javítás!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem a címmel volt baj, a link volt elcsúszva, a cikk a kosról szól :)

      Delete

A megjegyzések moderálás után válnak láthatóvá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...